Året, der gik: 2018 - Tilbageblik & fremtiden

📈 2018: Et tilbageblik på året, der gik – og et kig ind i fremtiden for RawBlog

Howdy!

2018 var året, hvor min bitte blog blev født (af en magisk enhjørning, selvfølgelig! 🦄 ), og jeg tænkte, det kunne være sjovt at skrive om, hvad der er sket på bloggen – sådan lidt behind the scenes-agtigt – ooog fortælle om, hvad planerne for fremtiden er 😊

Jeg håber, at dette indlæg kan give et indblik i, hvad der sker bag scenen.

For mit eget vedkommende er det interessant at reflektere over, hvad der er sket, så jeg bedre kan følge RawBlogs udvikling. Jeg er sgu ret spændt på, hvad næste års året, der gik-indlæg kommer til at indeholde. Forhåbentligt (også) noget positivt 😅

Året, der gik: 2018

En hård fødsel

Domænet rawblog.dk blev købt 12. marts 2018. Herefter er der gået nogle måneder, før jeg overhovedet begyndte at lave noget særligt på bloggen. Grundet store udfordringer i privatlivet, har jeg i 2018 heller ikke haft muligheden for at arbejde så meget på bloggen, som jeg ville – men jeg er trods det ganske tilfreds med resultatet!

Rådgivning i sundhed & kost

Da jeg oprettede RawBlog, var en af formålene at bruge den som trækplaster til at nå ud til folk, der er på udkig efter rådgivning inden for sundhed. Jeg oprettede nogle sider, hvor jeg skrev om mine ydelser: sundhedsrådgivning og kostvejledning, og jeg lavede en side med udtalelser fra et udpluk af folk, jeg har rådgivet, eller som jeg kunne tvinge til at sige noget pænt om mig 😛

Ganske hurtigt fik jeg henvendelser fra venlige sjæle, som var interesseret i, hvad jeg havde at tilbyde.

Men … Jeg kunne mærke, at det ikke var den rigtige vej for mig at gå. Lige nu vil jeg meget hellere skrive indlæg på bloggen, og videregive min viden og erfaring på dén måde. Jeg rådgiver stadig engang imellem – dog i et meget lille omfang.

Antal indlæg

33 indlæg er blevet skrevet, og mange af dem er relativt lange og dybdegående.

Længste indlæg

I juli interviewede jeg 9 kloge hoveder med erfaring inden for raw food, og dette resulterede i indlægget 40 raw food-tips, som blev det længste indlæg i 2018 med over 4.600 ord. Jeg har dog kun skrevet ca. 1/10 selv. Mit indlæg om, hvordan du kan forbedre din søvn, uden bidrag fra andre, kommer ind på en andenplads med 3.300+ ord.

Besøgstal

Besøgstal (sessions) for blog om sundhed og personlig udvikling
Bloggens besøgstal for 2018 målt i antal sessions jf. Google Analytics.

Besøgstallene for RawBlog er stigende, og det er jeg selvfølgelig mega glad for 🙏😊

Bedste måned

November var den bedste måned med ca. 1.700 besøgende. Det er meget tilfredsstillende taget i betragting af hvor få indlæg, der egentlig er blevet udgivet.

Hvor kom besøgene fra?

Ca. 72 % af de besøgende i 2018 kom fra Google-søgninger. For mange blogs inden for sundhed og personlig udvikling vil trafikken primært komme fra sociale medier som Facebook, Instagram osv. Disse emner egner sig bare bedre til den type sociale medier.

Men idet jeg har arbejdet professionelt med for SEO / søgemaskinetoptimering siden 2007 (SEO = at optimere hjemmesider, så de får mere trafik fra Google), så er det oplagt, at jeg udnytter disse evner. Jeg har med andre ord aktivt valgt ikke at bruge så meget fokus på de andre sociale medier, da det ellers ville være for ressourcekrævende for mig som tingene ser ud nu. Men måske ændrer det sig 😊

Top 5 mest besøgte sider

Ud over forsiden for rawblog.dk, har følgende sider været de mest besøgte i 2018:

Dehydrator-guide & test af Excalibur Food Dehydrator

Barberskraber-test: Hvad er den bedste barberskraber?

Ceremoniel kakao & mine erfaringer med kakao-ceremoni

Kokos-skåle / coconut bowls

Sådan får du en dybere stemme

Hvad kommer 2019 til at bringe?

Fokus for 2019 er at skrive mange flere indlæg. Jeg har ideer til over 150 indlæg, og flere af dem er endda påbegyndt eller halvvejs færdige.

Jeg går ofte meget i dybden med mine indlæg (synes jeg selv) – og fremover kommer jeg muligvis til at skrive flere kortere indlæg, der er mere to the point eller besvarer et enkelt spørgsmål.

Der kommer også til at være flere produktorienterede indlæg. Jeg har planlagt en artikelserie om superfoods og een om nødder, frø og kerner.

Jeg har i lang tid gerne villet skrive den ultimative guide til raw food. Jeg synes, der mangler en mere dybdegående guide på dansk, skrevet af en, der rent faktisk har erfaring og har researchet i emnet i mange år.

Det kunne også være super at være mere aktiv på Facebook og Instagram, skrive en bog, lave podcast, YouTube, redde verden og alt det der … Men planen indtil videre er “bare” at opdatere bloggen oftere, så jeg kan få skubbet så meget indhold ud som muligt. De andre ting må eventuelt komme til løbende.

Blot en lille update herfra 😊 Tusind tak, fordi du læser med!

Har du input?

Er der nogle emner, du kunne tænke dig, at jeg skriver om? Eller har du input til, hvad jeg kan gøre anderledes? Så skriv endelig her eller hvor du ellers kan fange mig. Jeg lytter meget gerne til forslag! 🙏😍

Del, please:

Udgivet af

Jan

Hej, jeg hedder Jan, og jeg nørder meget i bl.a. selvudvikling, sundhed og faste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *