fordele raw food frugtar

🍇 Frugtar: 16 fantastiske fordele ved frugtarisme og raw food


Et af hyppigste spørgsmål, jeg får vedr. raw food, er: Kan du mærke en forskel, når du spiser raw food og kun frugt?

Ja, det kan jeg! Fordelene ved raw food er virkelig mange, og det hører jeg fra alle, der har levet af raw food i kortere såvel som længere perioder.

I dette indlæg vil jeg gennemgå de fordele, jeg personligt oplever, når jeg spiser en sund raw food-kost baseret på primært frisk og moden frugt, hvor indtaget af grønt og særligt fedt er minimeret.

Fordele ved at være raw

 1. Du lugter ikke
 2. Når du har levet på frugt i en længere periode, og er blevet mere clean, så lugter kroppen ikke. Det er nok svært for dig at tro, hvis du ikke selv har oplevet det, men du kan spørge enhver, der har levet på frugt i længere tid. Det er ikke meningen, at vi mennesker (og andre dyr) skal lugte, og maskere den fæle stank med deodorant og parfume. Vi stinker, når vi indtager noget, som ikke hører hjemme i vores krop. Huden er vores største organ til eliminering af affaldsstoffer, og når vi indtager noget, som vi ikke er designet til at indtage, vil huden udskille dette.

 3. Det er nemt!
 4. Det er nemt og simpelt at spise raw food og hvis du vil, kan du gøre det meget avanceret, lige som med alle andre kostretninger. Du kan sagtens lave raw gourmet food, og leve af raw pizza og alt muligt andet, som ikke nødvendigvis er sundt. Men hvis du lever af primært frugt, som jeg gør i disse dage, så er det simpelt at plukke (eller købe), skrælle, vaske og indtage.

 5. Super humør!
 6. Jeg føler mig generelt meget gladere på raw food. Derudover er mit humør super stabilt.

 7. Sindssygt meget energi
 8. Energiniveauet på rå frugt og raw food er out of this world – og det er både fysisk og mentalt.

 9. Bedre koncentrationsevne
 10. Jeg kan bedre koncentrere mig, og jeg føler en knivskarp mental klarhed, når jeg er raw.

 11. Mere i nuet
 12. At være mere i nuet, fokusere på, hvad der sker lige her og nu, og ikke lade tankerne køre og køre – dette kommer mere naturligt, når du er på raw food. Når kroppen har det godt, har sindet det godt – der er klarhed i sindet, og tankemylder bliver på en måde nemmere at sortere fra, specielt hvis du går op i dette, mediterer el.lign. Det er svært at forklare, men det er bare en bedre mental klarhed.

 13. Ingen oppustethed
 14. Efter at have spist et sundt raw food-måltid, føler jeg mig aldrig oppustet, ugidelig eller træt, lige som hvis jeg havde spist flæskesteg med sovs og kartofler, hvor jeg nærmest ikke kan gå i flere timer efterfølgende … I stedet for FÅR jeg mere energi efter et måltid bestående af raw food.

 15. Bedre og færre timers søvn
 16. Jeg har ikke behov for lige så meget søvn, som før, og jeg sover bedre end nogensinde. Som en bonus, drømmer jeg også meget oftere, og mine drømme er meget mere intense (på den gode måde).

 17. Hurtigere restitution efter træning
 18. Jeg oplever hurtigere restitution efter eks. svømning, løbetræning, cykling m.m. Det er også det, jeg hører fra atleter, bodybuildere og ultraløbere, som er raw. Kroppen er mere clean og basisk, og det er altså noget, den kan lide.

 19. Forbedret smagssans
 20. Efter en periode med sund raw food-mad uden brug af salt, krydderier og den slags, bliver kroppen så udrenset, at selv din smagssans får et kæmpe boost … eller rettere sagt: den vender tilbage til, hvordan den burde være! Du kan MEGET bedre smage alt, og det at spise frisk, moden frugt bliver en ubeskrivelig nydelse. Det er lige som at gå fra ryger til ikke-ryger (det har jeg prøvet), hvor du pludselig føler, at du får smagssansen tilbage. At blive raw er niveauet højere!

 21. Det er lækkert
 22. At mæske sig i frisk og moden frugt og andet lækker raw food er ekstremt tilfredsstillende, farvestrålende og bare super lækkert. Efter nogle dage, hvor smagsløgene vender tilbage til udgangspunktet, er det en fantastisk følelse virkelig at kunne smage alle nuancerne i den mad, du er designet til at spise.

 23. Super fordøjelse
 24. Efter længere tid på frugt og detox blev min fordøjelse også væsentligt forbedret. Frugt er fantastisk for fordøjelsen.

 25. Smukkere og mere sensitiv hud
 26. Da jeg blev veganer, oplevede jeg at have færre hudproblemer. Men selv på en “sund” vegansk kost, kunne jeg stadig ikke få min hud til at være helt, som jeg synes, den burde være. Det ændrede sig, da jeg begyndte at eksperimentere med raw food og juicefaste. Efter bare nogle få dage på rawfood oplever de fleste – inkl. jeg selv – også, at huden føles meget blødere og er mere sensitiv. Du får simpelthen babyhud, og det er virkelig lækkert.

 27. Anti-aging
 28. Raw food tærer ikke på kroppen, men giver til gengæld energi og vitalitet. Hvis du kigger på long-term raw vegans – raw veganere, der har levet livsstilen i mange år – så vil du kunne se, at de ser mindst 10 år yngre ud for deres alder. Det kan ses først og fremmest på huden, men også på deres væremåde og energi på et helt andet niveau. Tjek eks. Annette Larkins og Karyn Calabrese, som er i deres 70’ere, og slet ikke ligner eller på nogen anden måde fremstår som nogen i den alder.

 29. Du sparer på vandet (og er altid hydreret)
 30. Det er min direkte oplevelse, at frugt hydrerer på en helt anden og mere optimal måde end normalt vand. Dette hører jeg også fra andre, der i perioder lever af raw food og særligt frugt. At drikke vand bliver totalt overflødigt, når du er frugtar; faktisk kan det være skadeligt at drikke vand ved siden af, fordi du sætter dine nyrer på overarbejde.

 31. Sundhedsmæssige fordele
 32. Dette afsnit kunne deles op i sikkert deles op i over 50 forskellige fordele, for ved at spise raw har jeg helbredt mig selv naturligt for mange sygdomme, lidelser og skavanker. Jeg er stadig ved at hele, da nogle ting tager længere tid at helbrede end andre, men jeg har helbredt flere kroniske lidelser blot ved at ændre kosten.

Der er rigtig mange andre fordele ved at leve som frugtar eller som råkostæder. Jeg vil løbende opdatere dette indlæg med flere fordele.

Del, please:

Udgivet af

Jan Jægermark

Hej, jeg hedder Jan Jægermark, og jeg nørder meget i selvudvikling og sundhed. Følg RawBlog på Facebook og Instagram eller læs mere om mig og RawBlog her. |

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *