Himalaya-salt-lampe / saltstenslampe / saltkrystal-lampe - tilbud, pris, virkning, effekt & pære

💡 Himalaya-saltlamper – Guide + BEDSTE tilbud på saltstenslamper

Jeg har i længere tid haft et godt øje for disse exceptionelt smukke lamper lavet af saltsten fra Himalaya-bjergene.

Da jeg en dag fandt et virkelig godt tilbud på Himalaya-saltlamper, købte jeg med det samme 6 lamper (den ene gav jeg som gave)!

Er du interesseret i at vide mere om disse herlige saltstenslamper, hvad de gør godt for, og hvor du kan købe dem billigt på tilbud, så læs videre her 🙂

Vildt tilbud på Himalaya-saltlamper!
⭐⭐⭐⭐⭐
🛒 Bedste tilbud på saltlamper hos CoolStuff.dk (reklame)
Opdatering 2022: Nævnte tilbud er ikke længere gældende, men CoolStuffs priser er stadig enormt gode! Følg linket og køb 3 lamper, men betal for 2! Det er den laveste pris og det bedste tilbud på Himalaya-saltlamper, jeg har kunnet finde online. Jeg har selv købt 6 stk, og som du kan læse videre om i guiden, elsker jeg dem.

Nyhed: Månelampe!

Hvis du er til andre smukke lamper a la himalayalamper, kan jeg også anbefale denne lækre månelampe fra shoppen Gstore, som har virkelig mange sjove ting og gadgets, som du kan købe til dig selv, eller bruge som anderledes eller sjove gaver.

Kært barn

Disse lamper har mange forskellige navne, og bare så du ikke bliver forvirret over, at der ikke er tale om flere forskellige lamper, så får du herunder en liste over navne, der dækker over det samme produkt.

 • Himalaya-lamper
 • Himalaya-saltlamper
 • Himalaya-saltstenslamper
 • Himalaya-krystallamper
 • Himalaya-saltkrystallamper

Så er det på plads.

Hvad er en Himalaya-saltlampe?


En Himalaya-saltlampe er lavet af udhugget saltsten, som stammer fra et hav, der fordampede for 250 mio. år siden. Dette fordampede hav har efterladt gigantiske aflejringer af krystalliseret salt for foden af Himalaya-bjergene i det nordlige Pakistan. Det er dette salt, som bliver udhugget vha. håndkraft (ikke sprængstof) og bruges til disse lamper. Det sælges også som Himalaya-salt, der bruges til madlavning.

Det er dog værd at nævne, at størstedelen af verdens salt stammer fra 250 mio. år gamle, naturlige saltminer, og derfor er Himalaya-salt ikke mere specielt end andet havsalt på lige det område.

Men een ting adskiller det normale havsalt fra Himalaya-salt, og det er den betagende, lyserøde farve. Himalaya-salt har nemlig et højere indhold af jern, og det er herfra, saltstenene får deres pink kulør og det smukke, orange-pink skær, når en Himalaya-saltlampe er tændt.

De fleste saltkrystallamper står på en træsokkel, og er hule indeni med en elektrisk glødepære.

Størstedelen af lamperne på markedet er groft udhugget, og har derfor deres egen 100 % unikke form og udseende. Der findes også lamper, der er formet som en kugle, pyramide, firkant m.v.

Du kan også få dekorative Himalaya-ildfade, der består af mindre brudstykker af saltkrystaller og en lyskæde til at lyse krystalstenene op.

Se her, hvordan pakistanske arbejdere skærer saltsten i blokke.

Pas på fingrene, siger jeg bare …

4 gode grunde til at købe en himalaya-saltlampe

Her er 4 gode grunde til, hvorfor jeg synes, en himalaya-saltstenslampe er en god investering.

  1. Smuk og behagelig belysning

   Saltlampen lyser ikke særligt meget op, men skaber til gengæld en fantastisk hyggebelysning. Eminent til aftenhygge eller til en romantisk aften, med gardinerne trukket for – evt. “krydret” med stearinlys ❤️ 🕯️

Himalaya saltstenslampe / saltstenlampe - tændt
Når en Himalaya-saltstenslampe bliver tændt, pynter den virkelig meget. Billedet er dog taget i dagslys, og lampen kommer først virkelig til dens ret, når det mørkt.
  1. Pynter altid

   Selv, når lampen er slukket, pynter den virkelig meget med dens rå og naturlige stenkrystal-look.

Himalaya saltkrystal lampe - slukket
Selv en Himalaya-saltkrystal-lampe, der ikke er tændt, pynter gevaldigt!
 1. Mindre blåt lys

  Lyset fra en normal lampe, mobiltelefon, computerskærm eller tv-skærm udsender blåt lys, hvilket snyder vores hjerne til at tro, at det er dag selvom det er sengetid. Blå lys hæmmer produktionen af søvnhormonet melatonin. En himalaya-saltstenslampe udsender næsten intet blåt lys, og er derfor mere hensigtsmæssig at bruge fremfor normale lyskilder hen mod sengetid. Læs evt. min guide til god søvn, hvor jeg bl.a. kommer ind på, hvad du kan gøre for at reducere blåt lys.

 2. Et sundt alternativ til stearinlys

  Det er blevet påvist, at brænder du stearinlys i bare to timer om dagen, står soden fra stearinlys for næsten 2/3 af den samlede indendørs luftforurening i form af utlrafine partikler, der er så små, at de kan trænge ind i kroppens celler. Det giver derfor god mening for mig at spare på stearinlysene engang imellem, og i stedet tænde op for det smukke, himalayanske lys 🙂

Helbredsmæssig virkning & effekt?

Påvirker lamperne vores helbred på en gavnlig måde?

Rundt omkring på nettet kan du læse om en masse positive helbredsmæssige virkninger, som saltlamperne eftersigende skulle have. De skulle være luftrensende, minimere elektrosmog, have positiv effekt på luftvejslidelser og depression, give mere energi, sænke blodtrykket, regulere kroppens pH, balancere væskebalancen … og meget mere.

Mange af disse effekter skulle komme af, at saltlamper genererer negative ioner, som modvirker positive ioner, der både omringer os og er “dårlige for os”. Professor i kemi, Jack Beauchamp, som er ekspert i ion-relateret forskning, har opsat en mindre test for at se, om man kunne måle ionerne i luften omkring lampen, men testen påviste hverken negative eller positive ioner.

Du kan læse mere om dette i en “fact check”-artikel på Snopes.com.

Det er ikke min opgave at hverken be- eller afkræfte nogen påstande om Himalayalampers virkning. Jeg har købt mine lamper af de andre grunde, som jeg har nævnt ovenfor: De pynter, giver en rar belysning uden blåt lys, og så er de et godt alternativ til stearinlys. Dette er grund nok til at købe dem, hvis du spørger mig 🙂 Og skulle der være andre gavnlige virkninger – også selvom det er placebo – så er det jo bare en ekstra bonus. Jeg har ikke selv mærket nogen forskel udover selve glæden ved at eje dem.

Anmeldelse / test – Min erfaring

Jeg har haft mine Himalayalamper fra CoolStuff.dk siden april 2018, og kan kun sige, at jeg er super tilfreds med alle 5! Og derfor giver jeg dem også karakteren 5/5.

⭐⭐⭐⭐⭐

Jeg har dem tændt dagligt, de er smukke, og de giver mig en behagelig og tilstrækkelig belysning om aftenen. Jeg har ofte også en enkelt lampe tændt om natten, så der er lidt lys, i tilfælde af jeg skal på wc i nattens mulm og mørke.

Hver lampe er unik, hvilket egentlig er ret fedt. Lamperne er på 5-7 kg, er ca. 30 cm i højden og ca. 55 cm i omkreds, og har dermed en rigtig god størrelse og tyngde ift. mange andre saltlamper, der typisk er mindre og endda dyrere!

Tilbud & bedste pris

Bedste tilbud på Himalaya-saltlamper hos CoolStuff.dk (reklame)

Himalaya salt lampe / saltlampe tilbud - billig pris online
Super tilbud: Køb 3, betal for 2

Følg linket og køb 3 lamper, men betal for 2! Det er den laveste pris og det bedste tilbud på Himalaya-saltlamper, jeg har kunnet finde online. Det er disse lamper, jeg selv har købt 6 af, og givet den ene væk som gave. En perfekt gaveide 🎁💡

Du kan også finde et godt udvalg af saltstenslamper hos Lampegiganten.dk.

Pærer til Himalaya-saltlamper

Lamperne, som jeg anbefaler fra CoolStuff.dk, skal bruge en E14-pære på maks. 40 W (glødepære på 15 W medfølger). Lamperne kræver en smal pære, og jeg vil anbefale, at du køber en pære, der er maks. 35 mm i bredden / i diameter (maks. ⌀35 mm).

Køb billige E14-LED-pærer hos LEDPaerer.dk (reklame)

FAQ & troubleshooting

Saltlampe smelter / falder fra hinanden

Lampen bør ikke blive placeret i et rum med høj luftfugtighed, da den trækker fugten til sig, hvilket langsomt nedbryder saltet. Et badeværelse eller et fugtigt kælderrum vil muligvis ikke være det ideelle sted at placere den.

Rengøring af saltlampe

Bliver saltlampen støvet, kan den blot aftørres med en fugtig klud.

Min lampe har mørke pletter / aflejringer

Det kan ikke altid undgås, at en lampe har nogle mørke aflejringer, der kun kan ses tæt på. Dette er helt naturlige “pletter” om man vil, der har aflejret sig på overfladen af saltstenen. Disse aflejringer er mulige at skrabe eller hugge væk med eks. en hammer eller en anden tung genstand. Noget sandpapir vil muligvis også kunne bruges (sandpapir har jeg dog ikke selv prøvet).

Min lampe har en mærkelig form

Hver lampe har sin egen unikke form. Jeg ser det som en del af “charmen” ved at eje en saltlampe, at de ikke alle ligner hinanden – lige som sten ude i naturen også er forskellige. Vil du dog gerne ændre lidt på saltstenens formen, er dette muligt at gøre med eks. en hammer.

Tag soklen med pæren ud af saltstenen, tag saltstenen udenfor, eks. i en have, eller sørg for at have en affaldspose nedenunder, så du ikke sviner, og skulpturér stenen ved at banke blidt på den med hammeren eller andet værktøj, der kunne egne sig til dette.

Afslutning

Tak, fordi du læste med! 🙂 Som du kan læse, er jeg ret glad for mine saltlamper, og det er også derfor, jeg skriver om dem i dette indlæg.

Har du spørgsmål, kommentarer, eller vil du evt. dele dine erfaringer, så skriv gerne nede i kommentarfeltet herunder.

Anmeldelse
Dato
Anmeldelse af
Himalaya-saltlamper fra CoolStuff.dk
Bedømmelse
51star1star1star1star1star
Del, please:

Udgivet af

Jan

Hej, jeg hedder Jan, og jeg nørder meget i bl.a. selvudvikling, sundhed og faste.

En tanke om “💡 Himalaya-saltlamper – Guide + BEDSTE tilbud på saltstenslamper”

 1. Virkelig godt tilbud på himalaya salt lamper! Tilbud skal man nogle gange lede længe efter… Har ledt lang tid efter det rigtige tilbud. Må sige at det har jeg så fundet her. Mange TAK. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *