fedtfattige sunde hjemmelavede sunde raw tomat chips opskrift

🍅 Chips: Opskrift på hjemmelavede, fedtFRI *OG* sunde chips ⇒

Wait, what? Sprøde, fedtfattige OG sunde chips? Det kan ikke passe!

Og de er ikke bare fedtfattige, men nærmest fedtfri (0,3 g fedt / 100 g). Whuuut?

Og de er raw!

Disse hjemmelavede chips er så lækre og nemme at lave, at det næsten er dumt. Så glæd dig til denne opskrift på super duper nice, raw tomatchips, der kan laves i din dehydrator eller ovn.

Gem frituregryden væk, så den ikke bliver misundelig.

Det er bedst at lave disse raw chips i en dehydrator. Men har du ikke en (endnu), så kan du sagtens bruge en konventionel ovn.

Raw tomatchips
Chips, der er sprøde og sunde. Kan det virkelig passe?

Endelig nogle lækre, sprøde chips uden fedt og crap

Jeg har lige siden jeg var barn været en chipsoman (fedt ord). Hold kæft, hvor har jeg kunnet æde mange chips. Salty, crispy goodness lige til min mund. Haps-haps-haps.

Men er du på raw food som jeg, går du ikke lige ned i supermarkedet og køber en pose greasy chips, som har solgt sin sjæl til fritureolie. Ja der er ikke et eneste gram sundhed i normale chips. Det ved alle. Og det er også derfor, jeg er så glad. For nu kan jeg æde løs af sprøde chips, hvor det ikke resulterer i nedsat levetid og bumsekrater dagen efter. Yay!

Nå. Nu skal jeg nok lade være med at kede dig med min entusiasme. Lad os snakke om den opskrift dér. Eller hvad man skal kalde det. For det er egentlig ret så simpelt.

Sådan gør du

1. Skær tomaterne i skiver

Skær tomaterne (lige så mange du har plads til) i tynde skiver. Et mandolinjern gør jobbet bedst, men du kan sagtens få det til at fungere med lidt knife skills.

Jo tyndere skiver, jo kortere tid skal de tilberedes i ovn / dehydrator, men de må ikke blive for tynde! For så er de slet ikke til at få af bagearkene.

2. Fordel på bageplader

Når tomaterne er skåret i skiver, fordeler du dem på en eller flere bageplader.

3. Tilsæt krydderier

Så skal der gang i krydderierne. Hvis du skal bruge salt, så vil jeg kun anbefale en smule, og det er bedst med havsalt eller himalayasalt Jeg kan godt lide at give dem peber, lidt cayennepeber (pas på, det bliver nemt meget stærkt), paprika, løgpulver og hvidløgspulver. Du kan bruge lige præcis de krydderier, du kan lide, men for mig bliver jobbet gjort med nævnte.

4. Ind i ovnen / dehydratoren

Så er det ellers bare ind i ovnen eller dehydratoren med dem, og her kommer så den del af opskriften, hvor det er svært at sige, hvor lang tid det tager.

Reglen er: Jo lavere temperatur, jo flere af næringsstofferne og enzymerne bliver bevaret, men jo længere tid tager det også.

Almindelig ovn: Hvis du anvender en almindelig ovn, så sæt den på varmluft, og sæt den på alt fra laveste varme (som plejer at være 50 grader) og ca. 100 grader. Du skal nok regne med, at det tager nogle timer.

Du skal også være velkommen til at give dem endnu højere temperatur. Så skal det nok gå stærkt, men så forsvinder mere af sundhedsværdien også. Dog vil de stadig være en milliard gange sundere end alle slags købechips!

Dehydrator: Tomatchipsene skal de første ca. 2 timer have 46 grader (i stedet for 42). Tomaterne kan nemlig – pga. for meget væske – risikere at blive dårlige, hvis de de første par timer ikke når at blive nok dehydreret.

Efter de ca. 2 timer sætter du bare dehydratoren ned til 42 grader, og så er det ellers bare med at vente. Jeg plejer at sætte chipsene over om aftenen, så de kan stå og hygge sig natten over. Hvis skiverne er tynde nok, så skulle chipsene være klar og crispy om morgenen. Ellers lader jeg dem stå, mens jeg tager på arbejde, og så er de helt sikkert klar, når jeg kommer hjem.

Men igen, det kommer helt an på skivernes tykkelse. Hvis de er alt for tykke, så kan du godt vente nogle dage på, at de bliver færdige! Pas dog på med at lave dem silketynde!

Det med småt, din bandit: Hov, hov! Lad nu vær’ med at blive fristet til at overpøse tomaterne med olie 😀 Jeg har prøvet. Det bliver ikke godt, hvis du har tænkt dig at dehydrere dem eller have dem i ovnen på lav varme. De bliver bare bløde, og ikke sprøde. Hvis du vil have dem sprøde og olierede, så skal du nok bruge ret høj varme – men det ved jeg ikke noget om, da jeg ikke har prøvet det.

Hjemmelavede, sprøde chips i ovn
Sprøde chips, klar til at blive spist 🙂

Lad mig høre, hvad du synes

Kunne du lide opskriften, så skriv gerne en kommentar, eller giv den en masse stjerner herunder. Det ville jeg blive super glad for 🙂

Opskrift
recipe image
Opskrift
Sunde chips af tomat, tilberedt i ovn el. dehydrator (hjemmelavede, fedtfattige og raw!)
Forfatter / kok
Dato
Forberedelse (min.)
Karakter
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Del, please:

Udgivet af

Jan

Hej, jeg hedder Jan, og jeg nørder meget i bl.a. selvudvikling, sundhed og faste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *