Lymfesystemet - Kroppens lymfesystem - Lymfesystemets funktion - Lymfekar, lymfekirtler, lymfeknuder

📰 Lymfesystemet & lymfesystemets funktion jf. Dr. Robert Morse


Lær om det store lymfesystem og lymfesystemets funktion som kroppens kloaksystem.

OBS: Følgende er baseret på, hvad naturopat Dr. Robert Morse, ND beskriver om lymfesystemet, filtrering af affaldsstoffer via nyrerne samt afgiftning (detox) af kroppen.

Dine celler går også på toilet

Menneskekroppens mange millarder celler får næringsstoffer tilført via blodsystemet, og lymfesystemets funktion er at transportere – og via lymfekirtlerne nedbryde – affaldsstofferne væk fra cellerne.

Lær om, hvad lymfesystemet er og hvordan du får bedre gang i dit lymfesystem, så du bedre kan komme af med cellernes affaldsstoffer.

Jeg skriver i overskriften, at dette er ny viden om lymfesystemets funktion, hvilket skal ses i kontekst af, at dette er viden, der først for nyligt begynder at vinde indpas, men i virkeligheden har været kendt i lang tid.

Der findes rigtig mange YouTube-videoer og cases med folk, der bliver naturligt helbredt på baggrund af denne viden. Jeg vil anbefale, at du laver din egen research om emnet, og vurderer på egen hånd.

➡ Læs mere om Dr. Robert Morse
➡ Læs mere om nyre-filtrering / kidney filtration

Hvad er lymfesystemet?

 1. Kroppen består hovedsageligt af celler og to primære væsker: blod og lymfe.
 2. Når du indtager mad, sørger blodsystemet for at levere næring fra maden til dine celler, og når cellerne har “spist”, dvs. fået deres næring, sørger lymfesystemet for at eliminere de affaldsstoffer, der er tilbage.
 3. Lymfesystemet er 3-4 gange så stort som blodsystemet!
 4. Lymfesystemet er kroppens kloaksystem.
 5. Lymfekirtler (lymfeknuder) er lymfesystemets “samletanke”. De sørger for at indsamle og nedbryde affaldsstofferne vha. af gode bakterier. Mandlerne (tonsillerne) er lymfekirtler, og når disse opereres væk, kan det potentielt skabe et hav af problemer, fordi det nu vil være svært at få affaldsstoffer transporteret væk fra hovedområdet.
 6. Lymfevæske er fedtbaseret, ca. 80 % fedt og 20 % blod. Hvis du nogensinde har trykket en bums ud – som er lymfe – vil du også nikke genkendende til, at der er ca. 80 % af det gule “stads” og 20 % blod. Da affaldsstoffer er syre (sure i pH-værdi), som nedbryder kroppens celler, består lymfevæsken primært af fedt, som er beskyttende overfor syre.
 7. For enden af lymfesystemet sidder nyrerne, som filtrerer affaldsstoffer ud via urinen.
 8. Du kan se, om du filtrerer affaldsstoffer, ved at tisse i et glas om morgenen; hvis din urin er 100 % klar, så filtrerer du formodentligt ikke optimalt. Sæt en lygte i bunden af glasset for at lyse det op, så du bedre kan se, om du har noget “grums” i urinen. Hvis din urin er helt klar, så har du potentielt noget at arbejde med.

Sådan får du bedre gang i lymfen

For at få affaldsstofferne ud af kroppen, er du nødt til at have flow i lymfesystemet. Herunder er en række tips, der kan hjælpe dig med at få bevægelse i lymfen.

 • Frisk og moden frugt, som er basisk i kroppen
 • Skiftevis varme-kulde-påvirkning, eks. skiftevis koldt og varmt vand under bruseren; skiftevis saunabad og koldt bad osv. (infrarød sauna anbefales ikke) – Læs mit indlæg om kolde brusebade her
 • Gåture og bevægelse generelt
 • Rolig svømning
 • Klatring
 • Trampolinspring – eks. på en minitrampolin
 • Blid hudbørstning enten i bad eller tørt (dry brushing / tørbørstning)
 • Massage og lymfemassage
 • Dybe vejrtrækninger helt ned i maven
 • Wim Hof Method (vejrtrækningsøvelse)
 • Qi gong, tai chi, yoga, udstrækning
 • Stå på hovedet 🙂

NB: Hård træning er syredannende i kroppen (det skaber mælkesyre / lactic acid), og er ikke hensigtsmæssigt under en detox-periode, hvis du slet ikke filtrerer affaldsstoffer via nyrerne.

Mere info relateret til det store lymfesystem

Indlæg om Dr. Morse

Indlæg om nyre-filtrering / kidney filtration

Resumé
Lymfesystemet og lymfesystemets funktion
Artikel
Lymfesystemet og lymfesystemets funktion
Beskrivelse
Artikel om kroppens lymfesystem og lymfesystemets funktion baseret på viden og erfaring fra detox specialist og naturopat Robert Morse, ND. Hvad er lymfesystemet?
Forfatter
Del, please:

Udgivet af

Jan

Hej, jeg hedder Jan, og jeg nørder meget i bl.a. selvudvikling, sundhed og faste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *