Tørfaste - at faste uden at spise og drikke

🌵 Tørfaste → Det højeste & hårdeste niveau ifm. naturlig heling

OBS: Inden du læser dette indlæg om tørfaste, vil jeg stærkt opfordre dig til at læse min startguide til faste, da den bl.a. forklarer de grundlæggende ting og vigtige forholdsregler, og hvorfor de at faste er en helt naturlig form for heling, for mennesker og andre dyr.

På en tørfaste indtager du hverken mad, vand eller anden væske i en længere periode. Mest effektivt vil det være, hvis du heller ikke udsætter kroppen for vand på anden vis, eks. ved tandbørstning, bad, håndvask og evt. regnvejr, da huden kan absorbere det vand, den kommer i kontakt med.

I dette indlæg kommer jeg ind på hvad fordelene ved tørfaste er; mine egne erfaringer; hvor lang tid du kan tørfaste; hvordan du bryder en tørfaste bedst muligt; og forskellige tips og tricks.

Effektivitet og fordele

Tørfaste er det absolut højeste niveau i forhold til naturlig helbredelse. Hvordan det påvirkede min heling kommer jeg ind på i næste afsnit. Der er nogle, der siger, at tørfaste er fire gange så effektivt som vandfaste. Det tror jeg ikke rigtig, at man kan måle, men tørfaste er efter min mening helt sikkert mere effektivt end vandfaste.

Tørfaste siges at være den hurtigste vej til at opnå nyrefiltrering, så nyrerne bliver i stand til at udskille affaldsstoffer mere effektivt.

Mine erfaringer

Min længste tørfaste var på 60 timer, dvs. 2½ døgn. Det sidste døgn lå jeg mest i sengen og hvilede. I starten var det ikke hårdt på nogen måde, udover en enkelt gang, hvor jeg blev en smule svimmel på vej op ad nogle trapper.

De sidste timer af fasten var der lige så meget liv i mig som i en død bæver. Jeg var ovre hos en veninde og se fjernsyn, og selv det havde jeg svært ved at koncentrere mig om. Jeg kunne kun ligge ned. Herefter tog jeg hjem, og brød fasten med frisk mandarinjuice. Det var nice! 🙂

Jeg havde i længere tid haft et sår, som havde svært ved at hele 100 %. Det hjalp rigtig meget på helingen at gå fra normal vegansk kost til at være på 100 % frugt i 2 måneder, men jeg synes ikke, helingen gik hurtigt nok. Min krop var nok i gang med at hele andre ting. Who knows.

Men der skete endelig noget, da jeg tørfastede.

Allerede efter ca. halvandet døgn af min tørfaste var såret næsten helet komplet rent overfladisk. Det er langt fra første gang, jeg ser så hurtig heling på en faste, men det overraskede mig alligevel.

Min nyrefiltrering er i øvrigt altid helt vild, når jeg tørfaster.

Jeg er rigtig glad for at have prøvet at tørfaste, for det er virkelig noget, der har gjort mig bedre til at lytte til min krop.

Hvor lang tid skal du tørfaste?

Hvis du er helt uden erfaring, så forsøg med 12-18 timer til at starte med, men lyt til din krop. Starter du din tørfaste lige efter indtaget aftensmad, så er det relativt nemt, da natten også tæller med. Hvis du afslutter aftensmaden kl. 18, og bryder fasten næste dag med frokost kl. 12, så har du kørt 18 timer, hvilket er en rigtig flot start. Herefter kan du øge med 6 timer ad gangen.

Min fornemmelse er, at en intermitterende tørfaste, hvor du eks. tørfaster et bestemt antal timer om dagen, er en bedre vej at gå end at tørfaste i rigtig mange timer – men det er svært at sige. Gevinsten er stor, men at faste uden mad og vand i lang tid er bare virkelig hårdt.

Du kan finde flere på YouTube, der fortæller om deres oplevelser med længere tørfaster. Nogle har angiveligt fastet helt op til 15 dage. Der er endda en mand, som eftersigende skulle have tørfastet i 40 dage (med striks overvågning), hvilket lyder helt crazy i mine ører 😀

Min fornemmelse er, at du ved en sammenhængende tørfaste opnår meget, hvis du klarer dig igennem i alt to nætter. Eksempelvis onsdag kl. 22 om aftenen, når du går i seng til fredag kl. 6 om morgenen, når du vågner, hvilket svarer til 32 timer. Min første tørfaste var på 36 timer, og det havde jeg gode erfaringer med mht. at få mine nyrer til at filtrere.

Sådan bryder du en tørfaste

En tørfaste bør brydes med enten vand eller frisklavet frugtjuice. Vandmelon eller anden vandholdig, blød, sød og 100 % moden frugt vil også være okay til nød, eks. appelsin eller bær, men vand eller frugtjuice er at foretrække. Efter en tørfaste på over 24 timer ville jeg holde mig til vand og juice det første døgn, hvorefter det ville være hensigtsmæssigt at gå over til at spise frugt de næste dage.

Tips og forholdsregler

Vær på frugt eller raw først

Hvis du ikke allerede har erfaringer med detox og at være på en frugtkost eller på raw food i længere perioder, vil jeg ikke anbefale at tørfaste i mere end 24 timer. Det kan simpelthen gøre, at du får alt for store detox-symptomer, da kroppen virkelig udrenser.

Kør nogle uger eller præferabelt 1-3 måneder på raw food og primært frugt, og så vil din krop være bedre til at håndtere det.

Hvil, sov, slap af

Længere tørfaste over 24 timer kræver efter min erfaring hvile. Du bør – og kan nok heller ikke – arbejde, dyrke fysisk aktivitet el.lign. Det bedste er faktisk bare at ligge eller sidde ned. Så en weekend ville naturligvis passe bedre end en arbejdsdag.

I tilfælde af tørhed i munden

Tørhedsfornemmelse i munde er en af de værste ting ved tørfaste. På min første tørfaste vågnede jeg om morgenen med en tørhed i munden, som jeg aldrig har oplevet det før. Det var en skræmmende oplevelse, for hele min mund og tunge var knastør. Jeg blev faktisk lidt bange.

Jeg brød dermed min faste med det samme med juice. Og dét var en fantastisk oplevelse 🙂

Hvis du kører en længere tørfaste, vil du uden tvivl opleve denne tørhed. Og heldigvis kan du gøre noget ved den, uden at indtage vand. På min næste tørfaste fandt jeg ud af, at jeg bare skulle begynde at producere noget spyt, som blev distribueret rundt omkring i munden og på tungen. Det virker hver gang.

Så hvis du bliver ekstremt tør, skal du producere spyt med det samme, og efter 1 minuts tid vil din mund og tunge være fin igen.

Læg fasten i forlængelse af søvn

Søvn tæller med som faste, så det er bare med at udnytte den tid og forsøge at lægge sine fasteperioder i forlængelse med søvn.

Afslutning

Tak, fordi du læste med. Har du spørgsmål, input eller erfaringer, du vil dele, så skriv endelig i kommentarfeltet herunder, eller tag kontakt.

Og fik du alligevel ikke læst den faste-guide, som jeg indledningsvis bad dig om, så læs den her (din bandit) 🙂

Resumé
Tørfaste - Faste uden mad og vand
Artikel
Tørfaste - Faste uden mad og vand
Beskrivelse
På en tørfaste indtager du hverken mad, vand eller anden væske i en længere periode. I denne artikel kommer jeg ind på hvad fordelene ved tørfaste er; mine egne erfaringer; hvor lang tid du kan tørfaste; hvordan du bryder en tørfaste bedst muligt; og forskellige råd.
Forfatter
Del, please:

Udgivet af

Jan Jægermark

Jan er ejer af RawBlog, og elsker alt, der omhandler optimering. Følg RawBlog på Facebook og Instagram eller læs mere om Jan og RawBlog her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *