Vandfaste - symptomer, tarmskylninger / lavement - Dag-10

🔟 Vandfaste i 10 dage: Symptomer, daglig rutine & tarmskylninger

Om nogle timer har jeg vandfastet i 10 dage. 10 dage, hvor jeg kun har drukket vand. Ingen te, kaffe, salt, kosttilskud citronsaft i vandet. Kun filtreret vand.

Det er vildt, at jeg er ca. 25 procent igennem min 40 dages vandfaste! 😲 Det begynder pludseligt at virke meget realistisk det her 🙏

Her er en update på, hvordan det går, hvilke symptomer, jeg har oplevet, hvad min daglige rutine er … PLUS (for de fleste) sindssyg bonusinfo til sidst 😲

Vandfaste: Symptomer & status

Status

Jeg har det fint, og oplever en god mental klarhed 🧠 Det er meget normalt, når du faster. Men fysisk træthed er der bestemt også meget af, i perioder.

Jeg hviler det meste af tiden 🛌 Jeg ligger med min computer, og ser YouTube, laver research og laver en masse overspringshandlinger. Jeg arbejder også på RawBlog i det omfang, jeg kan ✍

Symptomer

Jeg har indtil videre oplevet mange, typiske symptomer under vandfasten: hovedpine en sjælden gang, mindre smerter, ømhed, kløen, snotnæse, søvnproblemer m.m. Ikke noget overvældende (endnu? 😬 ). Den første dag var jeg meget på wc. Nogle kan i starten opleve diarre i flere dage … så heldig har jeg dog ikke været (det er udrensning – så det er godt!)

Når du faster, bruger kroppen ingen energi på at fordøjelsen fra “ny” mad. Normalt bruger kroppen sindssygt meget energi på netop fordøjelsen. Derfor kan kroppen nu redirigere sin energi på udrensning og heling. Kroppen går efter ca. 12 timer i en tilstand, der hedder autofagi.

Autofagi (autophagi)

Autofagi (en.: autophagy) betyder at æde sig selv.

Under autofagi nedbryder kroppen afgrænsede, svage dele af cellerne, og bygger nye dele af sig selv. Smart!

Den japanske professor Yoshinori Ohsumi har forsket i autofagi siden 1990’erne, og vandt i 2016 Nobelprisen i Medicin og Fysiologi for sin banebrydende forskning inden for autofagi, og grundlæggende hvordan kroppen kan helbrede sig selv under faste.

Læs mere: Videnskab.dk

Min daglige rutine

Under en faste synes jeg, det kan være rart med nogle faste rutiner, der dog ikke bør være for hårde eller for overvældende. Her er, hvad jeg indtil videre gør:

🚿 Jeg tager et koldt brusebad ca. 1-2 gange.

😤 Jeg laver Wim Hof Method (en vejrtrækningsøvelse, der bl.a. gør kroppen mere basisk).

🧘‍♂️ Jeg mediterer, og øger tiden med 30 sek hver dag. Ommmmmm…

💩 Jeg laver tarmskylninger (siden dag 3).

🚶 Jeg går en tur på ca. 30-40 min. (siden dag 3). Løbetræning var for hårdt.

🌞 I det omfang, jeg kan, dyrker jeg også sungazing (får sollys på øjnene).

👣 Jeg laver grounding / earthing (går på jorden med bare tæer).

Tarmskylninger (lavement) under vandfaste er vigtigt!

🚾 Luk øjnene 🙈 hvis du ikke kan tåle at læse om noget, du gør hver dag 😉 Jeg laver tarmskylninger hver dag for at rense ud i tarmene 💩 Det er anbefalet i starten af en længere vandfaste, så du ikke sidder inde med en masse crap konstant.

Kommer der et tidspunkt under din vandfaste, hvor du ikke længere kommer på wc hver dag, så ville jeg stærkt overveje en tarmskylning.

Og her kommer så det vilde …

Det vilde er, at der bliver ved med at komme noget ud! Og jeg indtager KUN vand. I går, dag 9, var endda den dag, hvor der kom mest ud! 😱

Ifølge John Rose* har vi alle ca. 14-16 måltider inde i os 🍔🍟 Men ikke nok med det – mange af os render rundt med crap, der har hobet sig op i flere år eller årtier pga. af kost, som mennesket ikke er designet til at indtage. Det er skræmmende! 😱🙁

Du har sikkert set folk, der har en alt for stor “øl”-mave i forhold til resten af deres krop? Det er ikke fedt (det hele) … det er ophobet crap! 💩

via GIPHY

Gad vide, hvad der gemmer sig inde i hans mavsi? 😐

*John Rose er måske den person i verden, der har forsket mest i menneskets tarmsystem og fordøjelse.

Okay. Enough shit talk 😅 Jeg glæder mig bare til at blive helt clean! Det var alt for nu.

Tak, fordi du læste med 🙏 Og ha’ det grrreat! 😍🐯

Læs også min guide til at faste, om min 30 dages mandarin-faste og om min 4 dages tørfaste, hvor jeg hverken spiste eller drak.
Del, please:

Udgivet af

Jan

Hej, jeg hedder Jan, og jeg nørder meget i bl.a. selvudvikling, sundhed og faste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *